Északi Gyorsaságiak

Pályamotorozás, amatőr versenyzés. Sokak számára ez csak egy álom, ami csak a gazdagok számára kivitelezhető... Lehet valaki olcsón pályamotoros? Egy próbát megér!

Friss topikok

Archívum

Szlovák licencváltás, avagy hogyan legyél külföldi versenyző

2012.04.17. 11:15 svartask


Magyar licencet váltani sokkal drágább és bonyolultabb, mint ugyanezt tenni Szlovákiában, ráadásként ha az igénylőlapod rendesen ki van töltve és befizetted a 70 eurót, már tiéd is az engedély, nincs olyan hogy vagy odaítélik vagy nem.

 Szlovákiában licenc nélkül is lehet versenyezni, de nem fogod megtudni köridőid eredményét és hiába előzöd le még az élen haladó versenyzőket is, meg sem említenek majd értékeléskor, arról nem is beszélve, hogy a nevezési díjad jóval borsosabb lesz a többiekénél.

Ahhoz, hogy igényelj, a következőkre lesz szükséged:

orvosi igazolás- az sem gond, ha a háziorvosod üti rá a pecsétet, nem kell sportorvost keresned

licencdíj – 70 euró, és most figyelj: ez az egész éves díj, tartalmazza szintén egész évre a biztosításod díját. Tehát, ha egész éves licenc van a kezedben, azt jelenti, van biztosításod is.

ENNYI! Nem kell team vagy klubtagság, az amúgy is plusz költségeket jelent, nem kell a licencár mellett még a méregdrága sportbiztosításra is költened, csupán befizeted a 70 eurót és élvezed a licences versenyzőknek járó kedvezményeket, mivel Szlovákiában ilyenek is vannak.  Meg fogsz lepődni, ha a 3 napos versenyre box bérlettel 230 euro helyett 150-et kell fizetned és ez még csak 1 verseny a sokból, bár azt nem állítottam, hogy mindegyik ilyen magas árkategóriás lesz.

Még egy jópont: az igénylésed az év bármely szakaszában, bármelyik hónapban, bármely napon beadhatod plusz költségek nélkül. NINCS HATÁRIDŐ, a döntés a tiéd.

Lehet, hogy most háborogsz és a jól bevált: „De én csak Magyarországon akarok versenyezni.” vagy a „Nem fogok azért a szlovákokhoz utazni, mert ottani licencem van, a benzin amúgy is drága!” mondatok keringenek fejedben, akkor neked az A=International betűt találták ki.

Ugyanúgy 70 euro, ahogy a belföldi is és bármelyik országban elfogadják.

A licencigénylő nyomtatványt letöltheted a www.smf.sk oldaláról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakigyorsasagiak.blog.hu/api/trackback/id/tr774456465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása