Északi Gyorsaságiak

Pályamotorozás, amatőr versenyzés. Sokak számára ez csak egy álom, ami csak a gazdagok számára kivitelezhető... Lehet valaki olcsón pályamotoros? Egy próbát megér!

Friss topikok

Archívum

Tiéd a pálya!

2012.04.19. 15:46 svartask

2. rész

Eljött végre a várva várt nap: Te a Motoroddal a Pályán. A következőkben további tippeket olvashatsz teendőkről és a betartandókról. 


 

 

 

 

 

 

 

 



- Lehetőleg legyél kipihent, hogy kellőképpen koncentrálni tudj a kanyarokra.

- Érkezz időben, 1-2 órával a start előtt, hogy rohanás nélkül elvégezhesd az utolsó simításokat.

- Ha még nem tetted, szereld le a tükröket, ragaszd le a fényeket.

- Ha nem vagy hozzászokva a nagy tempójú kanyarodáshoz, vagy hajlamos vagy a sebességmérőt figyelni, egyszerűen ragaszd le a fordulatszámmérővel együtt. Ezáltal megnő az önbizalmad és nem fogsz a 130-al bevehető kanyarban satuféket alkalmazni csak azért, mert annyival még nem kanyarodtál…

- Ha van eligazítás és tanácsadás kezdőknek, ne hagyd ki. Ha nincs, keress egy olyan helyet, ahonnét az egész pályát belátod, figyeld meg a kanyarokat, a szélességet és még egy fontos dolog: TUDATOSÍTSD, HOGY NINCS SZEMBEFORGALOM! Tiéd az egész sáv, ezt használd is ki.

- Igyál eleget (nem alkoholt), a kiszáradás koncentrációvesztést okoz és ugye nem szeretnél balesetet okozni, vagy esetleg kicsúszni?

- Hangolódj rá. Az idegesség és az izgulás leküzdése érdekében hallgass zenét, vagy nézz meg egy motiváló motoros videót, hogy aztán kellő adrenalin szinttel gurulhass ki a pályára. A választást illetően pl. Enya nem biztos, hogy kellő adrenalinnal tud ellátni, de ahány ember, annyi ízlés. Mégis néhány tipp:

 


Vagy a zene, ami már több motorost is megérintett: http://www.superzone.hu/mp3/track1.mp3

- Indulás előtt járasd a motort legalább 10 percig, hogy kellőképpen bemelegedhessen.

- Ellenőrizd, fognak-e a fékek.

- A zászlót lecsapják, jöhetnek a körök:

- Ha van oktató, aki felvezeti a kört, jól figyeld meg, a pálya mely részeit használja, próbáld utánozni.

- A többieket figyelembe se vedd. Ők ugyanolyan kezdők, mint te,csak a saját fejed után menj. Nem kell száguldoznod sem, ne zavarjon, hogy lehagynak, ismerkedj a pályával.  Ott mindenki a saját biztonságára ügyel, aki előzni akar az úgyis megelőz.

- Nem kell az irányjelző.

- Kanyaroknál a belső ívet használd, max a pálya közepét.

- Ha úgy érzed, kicsit is elfáradtál, pihenj, ne veszélyeztesd a saját és mások testi épségét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakigyorsasagiak.blog.hu/api/trackback/id/tr524461259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása